Nieuws
 
01-01-2017:
Vergoedingen van zorgverzekeraars staan niet altijd duidelijk vermeld! Bekijkt u daarom deze link van onze beroepsvereniging NVvP:  http://www.podotherapie.nl/vergoedingenoverzicht/
 
 
18-11-2016:
Ten onrechte krijgen podotherapeuten in Nederland momenteel vragen vanuit patiënten en andere externe partijen. Een veel voorkomende vraag is het feit of deze aangesloten zijn bij de Stichting Loop en derhalve gerelateerd zijn aan datgene wat beschreven is in bovengenoemd artikel. Het betreft hier echter twee verschillende beroepsgroepen; Podologen zijn namelijk aangesloten bij de Stichting Loop en podotherapeuten zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten.  

De Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP) en dochterverenigingen de Nederlandse Vereniging van Sport Podotherapeuten (NVvSP) en de Nederlandse Vereniging van Diabetes Podotherapeuten (NVvDP) voelen zich derhalve genoodzaakt naar aanleiding van dit verschenen nieuwsbericht enige duidelijkheid te verstrekken om verdere verwarring te voorkomen.

NVvP belangenbehartiger van podotherapeuten
Stichting Loop behartigt namelijk de belangen van podologen in Nederland, terwijl de NVvP de belangen behartigt van podotherapeuten die een 4-jarige voltijd HBO-opleiding hebben gevolgd aan de Saxion Hogescholen te Enschede of de Fontys Hogescholen te Eindhoven. Naast deze HBO-opleiding tot podotherapeut, zijn er twee 2-jarige Post-Hbo opleidingen voor podotherapeuten ontwikkeld. Dat zijn de opleidingen tot sportpodotherapeut en diabetespodotherapeut, waarvan de belangen van de leden worden behartigd via de bovengenoemde verenigingen de NVvP, NVvSP en de NVvDP. Onderstaand wordt inhoudelijk ingegaan op de wijze waarop deze verenigingen georganiseerd zijn.

  • Binnen de podotherapie is er geen sprake van een autocratische stichting, maar een beroepsvereniging. Binnen een beroepsvereniging is er volgens de statuten sprake van stemrecht door alle leden (lees: podotherapeuten), waarbij de bestuursleden maximaal twee termijnen van vier jaar kunnen aanblijven. Dit democratische stemrecht is tevens van toepassing op alle beslissingen binnen de NVvP, NVvSP en NVvDP. Jaarlijks worden binnen alle verenigingen Algemene Leden Vergaderingen georganiseerd waar alle leden hun stem kunnen uitbrengen op de te nemen beslissingen.
  • Binnen de podotherapie zijn de opleidingen tot podotherapeut, sportpodotherapeut en diabetespodotherapeut ondergebracht bij de Saxion Hogescholen te Enschede en de Fontys Hogescholen te Eindhoven. Deze opleidingen zijn onafhankelijk van de NVvP, NVvSP en NVvDP, zodat er nooit sprake kan zijn van belangenverstrengeling tussen de beroepsorganisatie(s) en de opleiding.
  • Binnen de podotherapie is er sprake van meerdere softwareleveranciers, waarbij iedere podotherapiepraktijk de vrije keuze heeft om voor dat pakket te kiezen wat het beste past bij haar eisen en/of wensen.

Duidelijke communicatie voorkomt verwarring
Ondanks dat podotherapeuten en podologen verschillende beroepen zijn, is dit helaas niet altijd duidelijk voor verwijzers, patiënten en patiëntenorganisaties. De leden van de NVvP, NVvSP en NVvDP willen als podotherapeuten, werkzaam in verschillende aandachtsgebieden, dan ook verdere verwarring voorkomen. Duidelijke communicatie hierover naar patiënten en andere externe partijen vinden wij van essentieel belang, zodat de belangen van alle podotherapeuten in Nederland niet geschaad kunnen worden.

 
01-09-2016: 
Run7days is een feit! Hardlooptraining geven aan iedereen die zijn looptechniek en snelheid wilt verbeteren.
Kijk maar eens op: run7days 

 

18-04-2015:
Cecile is geslaagd als hardlooptrainer! En wat nu? Wellicht zelf een hardloopgroep beginnen? Mensen enthousiasmeren, begeleiden, blessure-vrij houden met hardlopen. Dat zou mooi zijn! 
  
01-11-2014: 
Cecile gaat de opleiding tot hardlooptrainer volgen bij Nijmegen Loopstad. In april hoopt zij deze opleiding af te ronden. Zij gaat daarbij stage lopen bij Running Skills in Nijmegen: een enthousiaste loopgroep met een goede begeleiding voor hardlopers. 
 
07-09-2014:
Marieke heeft tijdens de Boels Ladies tour afscheid genomen als topwielrenster. Ze heeft 10 jaar topwielrennen gecombineerd met haar werk als sportpodotherapeut.
 
14-11-11:
Cecile en Marieke hebben de tweejarige post bachelor sportpodotherapie met succes afgerond en mogen zich vanaf nu officieel sportpodotherapeut noemen!
 
13-08-11:
Binnenkort zonder verwijzing naar de podotherapeut!
Tot nu toe had u een verwijzing nodig van huisarts of specialist voor een bezoek aan de podotherapeut. Zodra een voorstel van minister Schippers van Volksgezondheid is aangenomen, wordt het mogelijk om zonder verwijzing naar de podotherapeut te gaan.
 
In oktober 2011 volgen onze podotherapeuten een 2-daagse training die wordt gegeven door de landelijke beroepsvereniging NVvP. Na deze cursus zijn de podotherapeuten van CSPN officieel gecertificeerd voor Directe Toegankelijkheid Podotherapie (DTP).
 
03-06-2011:
Cecile en Marieke zijn beide geslaagd voor de tentamens van opleiding voor sportpodotherapie. Nu kunnen zij beginnen met de laatste fase van de post bachelor opleiding; afstuderen!
 
28-01-2011:
CSPN geeft op 01-02-2011 en 24-02-2011 lezing bij hardloopvereniging Cifla te Nijmegen. In samenwerking met SENECA, sportarts Dr. Kempers. Zie verder website Cifla.
 
14-01-2011:
Oprichting en start Nederlandse Vereniging van Sportpodotherapeuten een feit. Neem gerust een kijkje op de site; http://www.nvvsp.org/home.html
 
NUMMER 1 VOOR SPORTERS MET VOETKLACHTEN
Nieuws, archief:
 
28-11-2010:
CSPN is verhuisd naar de Parksingel 8. Een hele klus geweest. Nu alle puntjes nog op de i zetten.
 
23-07-2010:
Cecile en Marieke hebben het 1e jaar van de post-bachelor opleiding sportpodotherapie succesvol afgerond. In september zal een start gemaakt worden met het 2e en tevens laatste jaar.
 
06-05-2010:
De praktijk zal gesloten zijn op 12, 13 en 14 mei. Cecile is dan aanwezig op het FIPP Wereld Podotherapie Congres in Amsterdam.
 
06-05-2010:
vrijdag 7 mei zal Marieke een voetoperatie ondergaan. Daardoor zal enige tijd afwezig zijn in de praktijk. Wellicht moet u daardoor iets langer wachten op een afspraak. Wij vragen hiervoor uw begrip.
 
12-03-2010:
Per 22 maart 2010 zullen wij gehuisvest zijn aan de Ponylaan 3 te Bemmel. Het betreft hier een woonhuis met voldoende parkeergelegenheid, gelegen in de nabijheid van het oude adres de Markt. In het najaar zullen wij definitief verhuizen naar de nieuwbouw aan de Parksingel 8 te Bemmel. Wij vragen uw begrip voor deze situatie.
 
15-11-2009:
Cecile en Marieke hebben vandaag beiden meegedaan aan de Zevenheuvelenloop. Niet zonder resultaat; Cecile loopt een toptijd; 1.03.22, 11e in haar leeftijdscategorie!! Marieke loopt na een hamstringblessure voor een wielrenster geen slechte tijd; 1.04.37, 45e in haar leeftijdscategorie.
 
09-11-2009:
Start gemaakt met opleiding sportpodotherapie. Vanaf nu zullen zij om de drie weken colleges volgen op de Fontys Hogenscholen en daarnaast veel aan zelfstudie moeten doen.
 
17-07-2009:
Cecile en Marieke zijn officieel toegelaten tot de post-bachelor opleiding sportpodotherapie! Vanaf november zullen zij starten met deze 2-jarige opleiding te Eindhoven.
 
07-04-2009:
CSPN werkt mee aan patiëntentevredenheidsonderzoek! Wanneer u als nieuwe patiënt in de praktijk komt zult u gevraagd worden of u aan dit onderzoek wil deelnemen. Dit komt de podotherapiezorg in Nederland ten goede. Wij hopen op uw medewerking!
 
De sportpodotherapeuten Marieke van Wanroij  Cecile van der Sanden Marieke            Cecile
van Wanroij      van der Sanden
       
 
CSPN        Parksingel 8        6681 NE        Bemmel        0481-462217        info@cspn.nl